Weemoed bij het vertrek, 10 redenen om Valencia te bezoeken

1. Zet mij in Parijs of Berlijn en ik ben de hele dag op pad om maar niets te missen. In Valencia is veel minder te doen. En dat is eigenlijk heel fijn want het helpt je relaxed de stad in te glijden;

2. Valencianen zijn heerlijk ontspannen. In de woorden van mevrouw Omta, elders op Facebook: “Spanjaarden zijn goed in het stellen van prioriteiten en experts in het scheiden van de zin van de onzin. Het is simpelweg te warm om je druk te maken om zaken die er in wezen niets toe doen. Kleine irritaties lach je weg, misverstanden los je op, stil staan heeft geen zin, verschillen mogen er zijn en te hard rennen houdt geen mens vol. Ik gun iedereen zo nu en dan een brandende zon en een flinke hittegolf.” Mevrouw Omta kan het weten want woonde en werkte in Spanje;

3. Heb geen café’s kunnen vinden met drukdoende gasten achter hun laptop;

4. Je kunt er prima uit eten, ook voor een schappelijk bedrag. La Moma zat aan het eind van de straat en is een aanrader, kunnen we na drie bezoeken zeggen.

5. De stad bruist overdag maar ook ’s avonds. Niet alleen op de hotspots maar ook in de wijken en straten daar omheen (boek een hotel of appartement in het historische centrum);

6. Dat historische centrum en de laat-negentiendeeeuwse bouw kunnen moeiteloos de concurrentie aan met andere historische binnensteden en vormen een geweldig decor om te slenteren;

7. In 1957 overstroomde de Turia die dwars door Valencia liep weer eens. Wijken kwamen onder water te staan. Mensen verdronken. Dat wilde Valencia niet nog een keer. De rivier werd omgeleid, de drooggevallen bedding een geweldig park. Die lange, groene long langs de noordrand van het centrum is een fantastisch stadspark;

8. De hallucinante gebouwen van architect Santiago Calatrava bieden een verpletterende kijkervaring. Oogsnoep van de bovenste plank;

9. Bijna altijd goed weer, aan de warmte wen je;

10. De weemoed begint al op de dag van vertrek, het was een geweldige vakantie.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie