Ik word genoeg bedankt

Kreeg een aardig presentje van de gemeente Goes: een blik met lekkere dingen. Omdat het de Dag van de Mantelzorg is. 700 Goesenaren worden zo in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Mijn mantelzorg speelt zich bij vlagen in Meppel af. Maar daar is het na de dood van mijn vader overgegaan in vermanteltroetelen van mijn moeder, die zich overigens prima redt.

In Goes ben ik wekelijks te vinden in de Agrimarkt, daar doe ik op vrijdag boodschappen met een Goese automonteur die op op latere leeftijd volledig blind werd. Aanleiding was een oproep op Facebook in de groep Buur4Goes, een geweldig en ongesubsidieerd initiatief waarin Goesenaren elkaar hulp vragen en aanbieden. Doe via Buur4Goes ook wel eens tuinonderhoud bij bejaarde inwoners. Maar dus ook wekelijks boodschappen.

Het begin was aarzelend. Op de eerste drie afspraken trof ik niemand thuis. Daarna nam de blinde Goesenaar zelf contact op en kreeg mevrouw Omta aan de lijn. Ze kende de voorgeschiedenis en stelde praktisch voor gewoon eens kennis te maken: “Als je Wiert aardig vindt ga je boodschappen doen en zo niet zeg je dat tegen hem. Kan hij goed tegen.” Sinds dat kennismakingsgesprek drie jaar geleden gaan we wekelijks naar de Agrimarkt. Daar voor nemen we de week door en becommentariëren we het nieuws en de politiek.

Het is goed dat Goes haar mantelzorgers in de watten legt. Al kom ik niets te kort. Een paar maanden na het begin van onze wekelijkse excursie was het kerst. “Pak maar een paar flessen wijn voor jezelf en je vrouw, om je te bedanken”, klonk het uitnodigend vanachter de winkelwagen. “Is niet nodig”, antwoordde ik, “Ik betaal iedere week met jouw bankpas voor twee karren de boodschappen. Ik word genoeg bedankt”.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Goes. Bookmark de permalink.

Geef een reactie