Audresselles

Een deel van het universum van mevrouw en meneer Omta vertoont autistische trekken: avontuur is leuk maar prikkelarme regelmaat minstens net zo. Vandaag zijn we, voor de gewenste regelmaat, aangekomen in het Noordfranse vissersdorp Audresselles. Voor de derde keer. Omdat we het beiden prettig vinden zo nu en dan naar een plek te gaan waar leven als een pantoffeldiertje en genieten belangrijker zijn dan ontdekking en nieuwe vergezichten. Allemaal op nog geen drie uur rijden van Oud-Sabbinge. Aankomen, uitladen en klaar.

Uit angst voor een invasie vanuit het goed zichtbare Engeland bouwen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog de Noordfranse kust vol bunkers. Audresselles ontkomt er ook niet aan. In de al aanwezige zeewering (een muur van vijf meter hoog) komen drie betonnen verdedigingswerken. Twee zijn nog grotendeels intact, de grootste is nu te huur als groepsaccommodatie. Met zicht op de Engelse krijtkust. Dat dan weer wel.

Inwoners van Audresselles gaan ook dood maar als het is vanwege honger dan hebben ze niet goed opgelet: mosselen liggen hier bij laag water voor het oprapen. Duizenden vierkante meters.

Dit bericht is geplaatst in Foto met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie