“Als je samen een kreeft aan kan …”

Lobby was vandaag best wel een dingetje. Een verse kreeft bestellen is een, het dier zelf slachten valt nog niet mee. Vanochtend de kreeft opgehaald bij de visboer in Wolphaartsdijk, tien minuten na aankomst in huize Omta heette de geleedpotige Lobby. Stom natuurlijk, geef nooit een dier dat je gaat eten een naam.

Hoe krijgen we dat beest -als dat sowieso kan- diervriendelijk in de pan? We hebben de oudejaarsdag gevuld met het vinden van een acceptabel antwoord. Uiteindelijk ging Lobby vanuit de koelkast een half uur in de diepvries. Dat zou hem (haar?) in coma brengen. Voordat het deksel de pan met bouillon achter Lobby sloot kreeg het dier nog vlak achter de kop een mes in zijn lijf. En uiteraard ging ons huisdier-voor-een-dag met de kop naar beneden in het kokende vocht. Dat moest voldoende zijn, leerde internet. Zeven minuten later was Lobby klaar om geconsumeerd te worden. De combinatie met safraanmayonaise was heerlijk.

Wel gek dat we eerder op de avond zonder scrupules oesters rauw en gegratineerd naar binnen werkten en smulden van de gebakken verse coquilles met een salade van avocado en koriander. Geen moment er aan gedacht die coquilles een naam te geven. De oesters gleden ook anoniem naar binnen. Mevrouw Omta vatte het culinaire avontuur met Lobby mooi samen: “Als je samen een kreeft aan kan …” Dan lukt het ons met 2018 ook, maakte ik de zin in gedachten af. Ook voor jullie allemaal de beste wensen!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie