Als het golft, dan golft het goed

“Meneer, hoe dan dat: vorige keer dat we hier reden was het land zwart en nu groen?”, vroeg een leerling toen we door de polders rond Oud-Sabbinge reden. Kwam er al pratend snel achter dat hij geen idee had waar patat en brood hun oorsprong hebben. Die seizoenskleurwisseling is nu weer bezig. Heerlijk om het voorjaar de akkers en dijken te zien overnemen. Overal vers groen. Lammeren.

Ik heb bij klompenmaker Traas in Heinkenszand het weer voor de komende dagen besproken. We wachten op een paar uur zon voor opnamen in zijn ambachtelijke werkplaats. Hij wil een nieuw bedrijfsfilm. Als ik voor het instappen mijn mail check lees ik de bevestiging van een uitstaande offerte. Weer tien videoportretjes van Zeeuwen. Een heerlijke reeks om te maken. Met Oud-Sabbinge in de verte speelt De Dijk op de radio: “Als het golft, dan golft het goed”. Keihard. Heerlijk. Gave clip, trouwens.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Oud-Sabbinge, Werk, Zeeland. Bookmark de permalink.

Geef een reactie