Jij wordt blij van wij en het getij

De avond bij het Noordfranse visrestaurant La Marie Galante in Audresselles is er eentje geworden om niet snel te vergeten. De schotel fruits de mer (mevrouw en meneer Omta gaan voor de Plateau Royal) voldoet aan alle verwachtingen. En die zijn door de recensies hoog.

We delen het overdekte en verwarmde terras met enkele gezelschappen, die in het zingen van verjaardagsliederen en andere chansons niet voor elkaar onder willen doen. Mevrouw Omta ontwaart nationalistische invloeden: “Maak maar geen grap over Le Pen”, waarschuwt ze me. Naast ons zoekt een tafel Vlamingen de grenzen van het liederlijke op. Allemaal de verstrekte plastic slab, zo groot als een schort, om de nek geknoopt. Het gebeurt grotendeels achter mijn rug maar mevrouw Omta houdt me gelukkig nauwgezet op de hoogte. Ondertussen genieten we van een variatie aan schelpdieren, garnalen in soorten, langoustines, krab en kreeft.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Privé met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie