SGP/CU propageert herenliefde

Vandaag houdt de Goese gemeenteraad haar algemene beschouwingen over de begroting voor 2019. We zijn gewend dat de heer Lukasse van de SGP/CU ons daarbij een cadeautje geeft. Dit jaar een hyacint, volgens de mannenbroeder een plant die staat voor vrede. Maar de hyacint staat voor zo veel meer! Mijn spreekbeurt was na die van collega Lukasse, dus kon ik dat mooi uitleggen.

De naam komt van Hyakinthos, een bloedmooie Spartaanse prins in de Griekse mythologie. Volgens diezelfde mythologie raakt zonnegod Apollo zwaar verliefd op Hyakinthos. Tijdens het discuswerpen wordt Hyakinthos -per ongeluk- dodelijk getroffen door Apollo. Uit zijn bloed groeit de hyacint. En zo is het cadeautje van SGP-er Lukasse een symbool voor de mannenliefde. Een doorbraak. Lukasse mag van mij voortaan de regenboogvlag hijsen!

Dit bericht is geplaatst in Foto, Goes, PvdA. Bookmark de permalink.

Geef een reactie