LULLIGER GAAT HET NIET WORDEN

Heb het wel eens eerder geschreven: Goestig, de lokale iPad-televisie in Goes, is mijn heilige graal. Ben al een leven op zoek naar de meest lullige manier van televisie maken en lulliger dan Goestig gaat het niet worden. Omdat er amper een apparaat denkbaar is dat goedkoper is dan een iPad en evenveel kan: filmen, monteren, uitzenden & live-programma’s. Allemaal voor 400 euro.

Goestig begon vandaag drie jaar geleden. Inmiddels is er een klein industrietje ontstaan rond Goestig. We werken voor overheden, (Zeeuwse) instellingen, grote en kleine bedrijven en lokale adverteerders. Daarmee heeft Goestig laten zien dat lokale televisie exploitabel is zonder subsidie. En ook nog eens waanzinnig goed wordt ontvangen bij onze doelgroep: de Goesenaren.

Waar de markt de iPad-televisie heeft omarmd (ook vanwege de lage kosten: Goestig brengt geen facilitaire kosten of huisvesting in rekening), kijkt de video- en televisiewereld (van nature conservatief) nog de innovatieve kat uit boom. Daar zijn ze gewend aan grote camera’s, dure montage-apparatuur en gelikte studio’s. Maar dat zal veranderen. Zoals 20 jaar geleden de video-productie heel snel van analoog naar digitaal ging. Over een paar jaar zal lokale iPad-televisie mainstream zijn: waarom zouden gemeenten lokale omroepen blijven subsidiëren voor dure, overbodige apparaten als het ook zonder kan?

Dit bericht is geplaatst in Goes, Video, Werk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie