Een erg prettige kennismaking

Een paar keer per jaar organiseert het Rotterdamse Hefpark een samenwerkdag. Vandaag zijn de vele handen gebruikt om een extra waterleiding naar de moestuintjes te leggen: geul graven, slang er in en de geul weer dichtgooien. Mannen van de aanpalende verslavingszorg bereiden ondertussen een geweldige barbecue.

Na het werken heerlijk gegeten en afscheid genomen van Rene, de coördinator. Hij is vanaf het begin (2012) betrokken bij wat iemand vandaag als “de wildste plek van Rotterdam” betitelt. “Waarom de wildste?”, informeer ik. “Omdat hier nog alles kan”, is het antwoord.

Het is al met al een erg prettige kennismaking met mijn nieuwste opdrachtgevers: bewoners van de Rotterdamse wijken Feijenoord en Noordereiland. De komende weken is de overdracht en het inwerken, vanaf 1 januari ga ik aan de slag als de nieuwe coördinator van Het Hefpark: veertig moestuintjes, een BMX-school, een BMX-baan, dagbesteding voor de verslavingszorg en psychiatrie, volleybalveld, twee werkruimtes, kippen- en duivenhouders, wijkparkje, ontmoetingsplek en festivallocatie. Zin an.

Dit bericht is geplaatst in Rotterdam, Werk met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie