Hij komt, niet de Sint maar de aannemer

In 2002 kopen mevrouw en meneer Omta het oudste deel van hun huidige woning. Een arbeiderskotje, gebouwd eind 1800. Klein huis, grote tuin. Omstreeks de jaren zeventig is de woning voor het laatst onder handen genomen. In 2004 laten we het casco herstellen: muren restaureren en voegen, nieuwe kozijnen en ramen met dubbel glas, het dak is geïsoleerd en de schoorsteen nieuw opgemetseld.

In 2010 komt de volgende stap: een aanbouw groter dan het bestaande huisje en zonnepanelen om in het eigen gebruik te voorzien. Volgende week maken we het huis af. De aannemer komt de binnenkant van het oude arbeidershuisje aanpakken: voorzetwanden, sanitair vervangen en nieuwe tegels, vloeren uitvlakken, elektrische bedrading opnieuw trekken. Dan is het huis dat we in 2002 kochten klaar. Zometeen weer naar de stort met een lading overbodige meubels en troep. Want voorheen-het-kotje moet helemaal leeg. Mevrouw Omta vindt bij het opruimen een nuttig advies.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Oud-Sabbinge, Privé. Bookmark de permalink.

Geef een reactie