Zeeuwse onderwijseuro’s rollen in Schotland

Vandaag staakt het onderwijs. Terecht, de omstandigheden waaronder het uitvoerend personeel moet werken worden steeds beroerder. Maar ik voel ook ongemak. Er zijn de afgelopen maanden veel berichten geweest over scholen en onderwijskoepels die vette reserve’s hebben. Vaak te vette reserve’s. Dit speelt ook in Zeeland, zie dit bericht in de PZC van een tijdje terug: https://www.pzc.nl/…/zeeuwse-scholen-hebben-tientallen-mil…/

Minstens 174.000.000 euro hebben de Zeeuwse scholen opgepot. “We herkennen wel een deel van het probleem”, reageert een onderwijsbons alsof hij zelf niet aan de knoppen zat. Maar gelukkig, ook de onderwijstop kampt met groeiend inzicht: “Daarom gaan we de komende jaren de reserve afbouwen tot een niveau waarvan we denken dat het goed uit te leggen is.”

Inmiddels weten we waar die reserve’s afgebouwd worden: in het Schotse Edinburgh. Echt waar. In de week waarin het voetvolk staakt fêteert de top van het Bevelandse openbaar onderwijs zichzelf op een feestreisje naar een ver buitenland (https://www.facebook.com/alberoscholen/posts/747988402280752). Want het geld moet immers op. Het zal allemaal wel gebeuren onder het motto dat wat van verre komt beter is. Maar publicitair is het niet handig om juist in deze week de Zeeuwse onderwijseuro’s in Schotland te laten rollen. Dan ben je als groep directeuren en andere bonzen losgezongen van je werkomgeving. Het draagvlak dat het voetvolk verdient wordt verpest door de leiding. Zoals wel vaker.

Dit bericht is geplaatst in Opinie, Zeeland met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie