SABBINGSE KOE ARRIVEERT OP NOORDEREILAND

 

In 1966 fotografeert Aart Klein een grazende koe in de Zeeuwse Oud-Sabbingepolder. De foto (van een welvarend rund met een strakke horizon onder de buik) wordt wereldwijd een icoon van het Hollandse polderlandschap. In 2008, Oud-Sabbinge viert haar 800-jarig bestaan, is de foto prominent onderdeel van een openlucht fototentoonstelling die ik organiseer. Daarna belandt de koe op XL-formaat in de gang van onze woning, geplakt op twee kastdeuren.

We wilden het beest graag meenemen. Het is een fantastische foto en geliefd deel van onze herinneringen aan het Zeeuwse. Gisteren belde de lijstenmaker, de inlijsting lag klaar. Met de koe kwam ook Kamagurka’s zeefdruk van Fred Flintstone terug. De tekenfimheld viel kapot en moest opnieuw in een lijst.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Oud-Sabbinge, Rotterdam met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie