LACHEN IN CLUB HAUG

Marcel Haug en Debbie van Polanen runnen een impresariaat voor stand up comedians. Dan is het een logische stap zelf een podium te bieden aan je artiesten. Na een tijdelijk verblijf elders in stad zit Club Haug sinds kort aan de Boompjeskade. Ik ken het pand nog van het ruige Waterfront dat er vroeger zat. Meer recentelijk kwam de locatie in het nieuws doordat de uitbaters de gemeente Rotterdam een miljoenenpoot uitrokken.

Maar nu dus Club Haug en van mij mag dat lang zo blijven. Mevrouw Omta, liefste oudste dochter en ik wisten niet goed wat te verwachten. Maar het viel meer dan mee. We kijken en luisteren naar drie artiesten en MC (master of ceremony) Berit Campanjen. De MC praat de optredens aan elkaar maar is ook een act op zichzelf. Met gevatte interacties met het publiek en veel zelfspot is Companjen de ideale gastvrouw.

Van de drie stand up comedians die hun ding doen blinken er twee uit. De derde zakt wat door de vloer. Mogelijk omdat hij vast zit in zijn eigen verhaal en de zaal er niet bij weet te betrekken. Dat doen de andere twee wel. En dat maakt het leuk. Tip: neem op de eerste rij plaats als je om aandacht verlegen zit.

We krijgen een cadeautje als we na afloop naar buiten lopen. De Maas schittert in het maanlicht, aan de overkant ‘ons’ Noordereiland en in de verte de Erasmusbug. Een toplocatie.

Dit bericht is geplaatst in Rotterdam met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie