LICHTPUNTJES IN TIJDEN VAN CORONA

Vooropgesteld, Facebook brengt me veel. Sinds het prille begin van Internet hark ik een groot deel van mijn omzet digitaal binnen. Ook op Facebook. Daarbij geniet ik van alle persoonlijke observaties, verslagen, foto’s en video’s. Facebook als permanente reünie. Voor realtime reünies is Facebook overigens de dood in de pot: het gesprek gaat dan niet meer over de jaren zonder veel contact maar is een vervolg op de laatste Facebook-post geworden.

Maar sinds Corona in da house is, scroll ik vaak verveeld door de tijdlijn. Eerst de rage met jeugdfoto’s. Snel volgden foto’s met de favoriete fiets. En lievelings paarden trokken ook al voorbij. Daarna werden we bezig gehouden met overzichten van bezochte landen en lijstjes beroepen, waarbij ik moet raden welke nooit is uitgeoefend. Favoriete platenhoezen en boekomslagen waren al een terreur maar onderhand wordt het een digitale hel, al die geknipt-en-geplakte tijdlijnvulling. Alsjeblieft mensen, jullie zijn me allemaal lief maar laat vooral iets van jezelf zien. Hoe het gaat, wat je doet, hoe je leeft met een gevaar dat overal om de hoek ligt.

Is het allemaal verschrikkelijk? Gelukkig niet. Neem Peter de Jonge. Bijna dagelijks verrast hij met een pareltje over zijn twijfels en angsten nu het onzichtbare virus ons leven verstoort. Of Theo Rietveld. Hij schrijft verslagen over wat hij achter zijn raam waarneemt of op zijn korte tochten door een verstilde buitenwereld. Gelukkig heb ik ook muzikanten in mijn digitale vriendenkring. Peter Bolderman bezorgt me faalangst als ik niet kan raden welk nummer hij op zijn gitaar begeleidt. Barre Verkerke improviseert iedere dag op de toetsen. En natuurlijk Floortje. Floortje van der Vlist. Met haar Lockdown TV. Allemaal lichtpuntjes in tijden van Corona.

Dit bericht is geplaatst in Privé met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie