IEDERE MIDDAG VAKANTIE

Ik kan, al zeg ik het zelf, mezelf goed vermaken. Kan me niet herinneren wanneer ik me voor het laatst verveelde. Herinner me mijn turbulente militaire diensttijd. Bracht een jaar door in het gevang maar werd ook voordat het zover was nog wel eens gearresteerd bij acties tegen het militaire systeem.

Een lege cel biedt weinig vermaak. Daarom probeerde ik altijd een plastic bekertje en een lepelstaafje mee te nemen naar mijn cel. Daarmee had ik alles om een vlooienspel te maken. Kon me daar uren mee vermaken. Je moet wat, in prikkelarme tijden.

Heb nu weer zo’n zelfbedacht tijdverdrijf. Dagelijks ga ik met vakantie. Onder de douche. Ik zit relaxed lange tijd in een stoel, water over mijn hoofd en lijf. Ondertussen haal ik herinneringen op aan een strand waar ik met vakantie was (90 procent van mijn vakanties ging naar zee).

Herinneringen aan forten bouwen en kuilen graven. Krabben en zeesterren vangen. Vissen. Mijn eerste serieuze verkering. Ypie, heette ze. Kampvuren. Vaak reis ik naar Vlieland, ben daar 15-20 keer geweest.

Ik reis onder de douche ook terug naar een strand in Bretagne. Een hele baai lag vol met jakobsschelpen. Dochters en ik scoorden de schelpen, heb er nog steeds een paar als souvenir liggen. Dat de coquilles ook te eten waren, wisten we nog niet. Pas jaren later ontdekte ik dat verse jakobsschelp met geraspte truffel een van de lekkerste gerechten is waarmee ik ooit kennis maakte.

Onder de douche zie je ook welke jas ik heb uitgetrokken. In het voorjaar woog ik 76 kilo, nu zijn dat er nog 64.

Dit bericht is geplaatst in Privé met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie