EEN MIDDAG IN HET KASTEEL

“Je zieke vader kan op mijn seizoenskaart naar de wedstrijd”. Het geweldige aanbod komt van een de mannen met wie mijn liefste jongste dochter de thuiswedstrijden van Sparta bezoekt. Wat het gebaar helemaal top maakt: er is verteld dat ik Ajax-fan ben. En zo zag ik vanmiddag in Het Kasteel 10 Ajacieden met 0-1 van de Rotterdammers winnen. Een terechte winst.
 
Maar iedereen kan, in de matige wedstrijd, ook zien hoe groot het verschil is. Op alle onderdelen van het spel is Ajax sneller, verfijnder en technisch begaafder.
 
Heb wel eens gehoord dat bij golf de veel betere speler een handicap krijgt, zodat je als minder begaafde golfer toch kans hebt te winnen. Zoiets zou bij het voetbal de kansen van de zwakkere ploegen eerlijker en groter maken. Want nu gaat Ajax, met alle miljoenen die daar binnen stromen, al na 1 wedstrijd voor het kampioenschap en wacht Sparta waarschijnlijk degradatievoetbal.
 
Wat heb je aan een competitie als de kaarten vooraf zijn geschud? Geef de financieel zwakkere ploegen een goal voorsprong. Te rigoureus? Laat ze beginnen met een strafschop. Of zijn dat bezopen ideeën?

 

Dit bericht is geplaatst in Liefste jongste dochter, Privé met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord