BIER KOPEN VOOR HET GOEDE DOEL


Mevrouw en meneer Omta deden gisteren een klein rondje Randstad. Voor het eerst sinds maanden zag ik de wereld buiten Zeeland. De eerste stop was in Rotterdam. We vergaten bijna de parkeergarage naast museum Boymans in te rijden, zo werden onze blikken getrokken door de spiegelende halve bol van het nieuwe museumdepot. Wat is dat mooi geworden!

Onze bestemming ligt een paar honderd meter verderop: Belgisch biercafé Boudewijn. Mijn liefste middelste dochter zwaait er de scepter en richtte er een bottleshop in, je moet wat in tijden van Corona. We zeulen een zware boodschappentas vol solidariteitsbier mee terug naar de auto. Daarna door naar mevrouw Omta’s familie in Nootdorp.

Op de terugweg naar het Zeeuwse zat ik volledig ingekakt naast mevrouw Omta in de auto. Bekaf. In het dagelijkse leven in Oud-Sabbinge, het leukste gehucht van Zeeland, had ik het idee gekregen dat behoudens een dip aan het begin van elke chemokuur mijn fysieke welbevinden op het niveau van pakweg een jaar geleden zat. Het rondje Randstad maakte duidelijk dat dit niet zo is. Eenmaal thuis zocht ik mijn vertrouwde bank op om bij te komen.

Voor de bierliefhebbers: de bottleshop van Boudewijn is op donderdag- tot en met zondagmiddag geopend.

Dit bericht is geplaatst in Mevrouw Omta, Privé, Rotterdam met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie