“IK WIL NOG ZOVEEL VAN JE WETEN”


Vorige week belde mijn liefste middelste dochter. Dat het jammer is dat musea dicht zijn. Want tijdens zo’n bezoek konden we altijd zo fijn kijken naar mooie kunst en bijpraten. “Ik mis dat want wil nog zoveel van je weten voor je doodgaat”. De oplossing was snel gevonden. Geen museumbezoek maar een middagje naar Dordrecht.

Waar het Rotterdamse gezegde ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ vandaan komt, snapte ik wederom niet. Dordrecht, de oudste stad van Holland, heeft een waanzinnig mooi en historisch belangrijk centrum. We slenteren er pratend door heen. De vragen gaan vandaag vooral over mijn carrière als ondernemer en zelfstandige.

Bij de afsluitende lunch op een bankje (zij een Turkse pizza, ik een broodje döner) concludeer ik tevreden dat het me lukte als bewust ‘vrije jongen’ mijn hele werkzame leven in een – vaak goede – boterham te voorzien.

Over veertien dagen gaan we weer op pad. Best prettig eigenlijk, zij vraagt en ik antwoord. En dan komt als vanzelf een heel fijn leven voorbij.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Liefste middelste dochter, Privé met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord