HET ZIT NIET ALTIJD MEE


Vannacht sliepen mevrouw en meneer Omta slecht. Want vanochtend hadden we een afspraak met den oncoloog. Over de uitslag van de CT-scan en het bloedonderzoek. Scan en de kankermarkers in mijn bloed schetsen hetzelfde beeld, de tumoren zijn weer aan het groeien.

Om daar wat aan te doen wenkt een nieuw chemotraject. Donderdag is er een afspraak met een oncologie-verpleegkundige. Deze gaat ons telefonisch informeren over de mogelijke bijwerkingen van een nieuwe kuur. Zo ging het de vorige keer ook. Gelukkig bleven de meeste bijwerkingen me toen bespaard. Deze keer gaat het slechts om drie infusen (met een ander middel dan de vorige keer), met telkens drie weken er tussen. Dus geen pillenkuur om thuis te doen.

Den oncoloog maakt duidelijk dat er een paar bijwerkingen zijn waar ik serieus rekening mee moet houden. Heftige diarree bij aanvang van de kuur en/of na ruim een week, vermoeidheid bij de start (“Een paar dagen”) en mogelijk haaruitval. Dus als het tegenzit raak ik mijn sinds de zomer gegroeide baard kwijt. Of delen daarvan.

Na de informatiesessie met de oncologie-verpleegkundige heb ik 24 uur om te beslissen.

Om van de schrik te bekomen maken mevrouw en meneer een lange strandwandeling in Vlissingen. Snel krijgen we weer praatjes. Wat moet je anders? Nu afwachten tot de intake en dan opnieuw beslissen over chemo en kwaliteit van leven.

Dit bericht is geplaatst in Foto, Mevrouw Omta, Privé met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord