“DIE HEEFT HEEL VEEL GESTOLEN VAN ANDERE MENSEN”

Dat televisie heel prettig te maken is met een team waarin ook psychiatrisch patiënten op alle fronten meedoen, laten Cineac TV en Pameijer TV in Rotterdam zien. Cineac al bijna 20 jaar. In Goes gaat dat ook goed.  Een deelnemer: “Aan twee maanden Goestig heb ik meer dan aan 2 jaar Emergis”.

In Terneuzen maken cliënten van Zeeuwse Gronden filmpjes. Iedere vrijdagmorgen komen we bij elkaar, vormen 2 groepen en gaan op pad. Voor het middaguur staat het eerste filmpje online. De andere vier bewaren we voor de maandag tot en met donderdag van de week daarop.

Nele Minovic is voor de camera zoals hij zonder is: zichzelf. Video vindt Nele leuk en aardig maar het allerliefst maakt hij foto’s. Dat komt mooi uit, dat gaat ook heel goed met de iPad. Aan het eind van de ochtend concludeert Nele: “Zeeuwse Gronden moet videotherapie beginnen”.

Nele en ik bedachten een combinatie van presenteren, Terneuzen laten zien en foto’s maken. Bij het sprookjeswoonhuis van VOC-kapitein Willem Vanderdecken (de Vliegende Hollander) slaat Nele met 1 zin de historische spijker op de kop.

Dit bericht is geplaatst in Werk, Zeeland met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar “DIE HEEFT HEEL VEEL GESTOLEN VAN ANDERE MENSEN”

  1. Liesbeth van Nes schreef:

    Goed idee, werken met psychiatrisch patiënten!

Geef een reactie